Q7

Sander Tollenaar

De nieuwe Audi Q7 & SQ7

Arrow down Lees verder

Audi heeft zijn vlaggenschip, de familie-SUV, opnieuw opgefrist met een helder design en nog betere technologie. Het frisse exterieurdesign met nieuwe voor- en achterdelen benadrukt het krachtige karakter van de SUV, die eersteklas veelzijdigheid en royale ruimte voor maximaal zeven passagiers biedt. Voor het eerst in een Q7 zijn de HD Matrix LED-koplampen met laser als extra grootlicht voorzien van digitale dagrijverlichting met selecteerbare lichtsignaturen. Digitale OLED-achterlichten met vier selecteerbare achterlichtdesigns maken het lichtaanbod compleet. Nieuwe wielen, kleuren, decoratieve inlays en stoelen met contrasterende stiksels geven de meest veelzijdige SUV uit de Q-familie nog meer aanpassingsmogelijkheden.

Ontdek de Audi SQ7     Houd mij de op hoogte

Altijd verbonden

Als onderdeel van de modelupdate breidt Audi ook het aanbod van apps uit: Voor het eerst kunnen passagiers direct gebruikmaken van populaire apps van andere aanbieders (bijvoorbeeld Spotify of Amazon music). Regelmatige software-updates en een voortdurend uitbreidend aanbod van apps zorgen voor een nog grotere individualisering van het infotainmentsysteem. Een winkel met een marktspecifieke app-portfolio breidt de modulaire infotainment toolkit van de derde generatie (MIB 3) uit.

Op het gebied van rijhulpsystemen krijgt vooral het omgevingsdisplay een upgrade. De Audi virtual cockpit toont onder andere een waarschuwing voor het wisselen van rijstrook, andere weggebruikers (vrachtwagens, auto's en motoren), afstandswaarschuwing, assistentie bij kruispunten en verkeerslichtinformatie online in verbluffende full HD-kwaliteit. Naast de store voor apps en het nieuwe omgevingsdisplay breidt de productupgrade ook de standaarduitrusting van de Q7 uit - standaard voor de V6-verbrandingsmotoren zijn nu 19-inch lichtmetalen velgen, het glanspakket met aluminium dakrails, een achteruitkijkcamera met parkeerhulp plus en grootlichtassistent. Andere voorzieningen zijn de comfortabele middenarmsteun, smartphone-interface met geïntegreerde store voor apps en Audi phone box.

Q7

Efficiënt en krachtig

De Audi Q7 55 TFSI4 heeft een drie liter zescilinder benzinemotor met directe brandstofinspuiting die 250 kW (340 pk) levert. Hij levert een maximumkoppel van 500 Nm in een breed toerentalbereik van 1.370 tot 4.500 tpm. Met zijn turbobenzinemotor accelereert de Audi Q7 in 5,6 seconden van nul naar 100 km/u (62 mph). Hij bereikt zijn elektronisch geregelde topsnelheid bij 250 km/u (155 mph).

Alle V6-motoren in de Audi Q7 hebben een trekvermogen tot 3,5 ton. Dat is meer dan genoeg om campers, paardentrailers en dergelijke te trekken. Alle motoren werken samen met een achttraps tiptronic, quattro permanente vierwielaandrijving en het mild hybrid systeem, dat het brandstofverbruik met maximaal 0,5 liter per 100 kilometer kan verbeteren bij gebruik door de klant. De belangrijkste onderdelen zijn een lithium-ionaccu en een startmotor met riemaandynamo (BAS) die het 48V-hoofdelektrisch systeem van de SUV van stroom voorziet. Tussen 55 en 160 km/u (34 en 99 mijl/u) kan de Q7 maximaal 40 seconden uitrollen met uitgeschakelde motor als de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt. Na het remmen herstart het BAS de zescilinder snel en moeiteloos. Het start-stopbereik begint onder de 22 km/u (14 mph).

De nieuwe Audi SQ7

Dominant in elke situatie: de Audi SQ7 met V8 TFSI benzinemotor

Sportiviteit zit diepgeworteld in de genen van de nieuwe SQ7 TFSI1 - hij maakt indruk met een opnieuw ontworpen spoiler aan de voorkant en een expressieve diffuser aan de achterkant. Het Singleframe valt op door de verticale L-vormige inleg in een sportief kleurenschema. De grotere luchtinlaten zijn over het hele oppervlak voorzien van honingraatroosters. Kenmerkend is dat Audi kiest voor een sportieve aluminium look voor de buitenspiegelbehuizingen, de inlays in het Singleframe en de randen van de luchtinlaten aan de zijkant. Hetzelfde kleurenschema wordt ook gebruikt voor de inleg in de zijskirt. De Black en Black plus optiekpakketten kunnen ook worden besteld voor de SQ7 TFSI1.

Optimale rijervaring

Voor een optimale rijervaring heeft een auto niet alleen eersteklas motoren nodig, maar ook uitstekende ophangingscomponenten. Met het optionele geavanceerde ophangingspakket profiteren klanten ook van het sportdifferentieel. Bij het nemen van bochten op hoge snelheid gebruikt het twee meervoudige platenkoppelingen om het koppel tussen de achterwielen te verschuiven, waardoor het wiel aan de buitenkant van de bocht, dat de betere grip heeft, het grootste aandeel krijgt. Dit staat bekend als torque vectoring en maakt de besturing nog moeitelozer en preciezer. Bij het nemen van bochten of het accelereren in een bocht wordt de grote SUV-coupé letterlijk in de bocht gedrukt, waardoor de neiging tot onderstuur wordt geminimaliseerd. Het tweede onderdeel van het pakket is elektromechanische actieve rolstabilisatie (eAWS). Hier zijn beide assen uitgerust met een compacte elektromotor gekoppeld aan een transmissie. Deze splitst de stabilisator in twee helften. Bij rechtuit rijden kunnen ze grotendeels onafhankelijk van elkaar werken, wat de carrosseriebewegingen op oneffen wegen vermindert. Bij sportief rijden zorgt de elektromotor er echter voor dat de twee helften in tegengestelde richting draaien, waardoor ze als één geheel werken. Hierdoor helt de auto aanzienlijk minder over in de bocht en wordt de stuurrespons nauwkeuriger.

SQ7

Blijf op de hoogte

De beste Q7 aller tijden, met zijn herziene design, innovatieve verlichtingstechnologie en uitgebreidere uitrusting - komt in het eerste kwartaal van 2024 op de markt. Meld uzelf via de button hieronder aan en hoor als eerste wanneer de nieuwe Audi Q7 bestelbaar is óf in de showroom staat.

Houd mij op de hoogte

Sander Tollenaar

Sander Tollenaar

Verkoopleider