Q4

Wereldprimeur voor Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron

Arrow down Lees verder
  • Keuze uit twee accupakketten en drie aandrijflijnconfiguraties, ook electric quattro 
  • Actieradius tot 511 km**
  • Audi Q4 e-tron: compact als een Q3, de binnenruimte van een Q7
  • Vanaf volgende week al te bestellen, in juni leverbaar, vanaf € 48.295* (lease: vanaf € 585 per maand***); keuze uit vier luxe Launch editions

Met de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron debuteert Audi in de klasse van de elektrisch aangedreven compacte SUV’s. De nieuwe modellen nemen het design van de Q4 concept cars over en bieden volop ruimte, innovatief bedieningsgemak en 100% connectiviteit. Deze eigenschappen koppelen ze aan een actieradius tot 511 kilometer**. De Audi Q4 e-tron is direct te bestellen, de Sportback-versie volgt later dit jaar. Prijzen van de Audi Q4 e-tron beginnen bij € 48.295*.

De Audi Q4 e-tron-modellen nemen het design van de Q4 e-tron concept en de Q4 Sportback e-tron concept uit 2019 over. Hun fraaie proporties danken ze onder meer aan krachtige lijnen, korte carrosserieoverhangen en grote wielen. Beide modellen zijn bovendien zeer gestroomlijnd. De Q4 e-tron heeft een Cw-waarde van slechts 0,28. De Q4 Sportback e-tron met zijn coupeáchtige daklijn laat zelfs 0,26 optekenen. Op verzoek zijn de nieuwe Q4 e-tron-modellen leverbaar met Matrix Ledkoplampen. Een primeur hierbij is de keuzemogelijkheid voor vier verschillende lichtsignaturen. Aan de achterzijde zijn de lichtunits door een lichtstip met elkaar verbonden. 

Blijf op de hoogte

100% connected met Audi

Uiteraard zijn de nieuwe modellen 100% connected. Afhankelijk van het gekozen infotainmentsysteem (MMI, MMI plus of MMI-pro) en andere opties (Audi virtual cockpit plus, augmented reality head-up display) is een breed scala aan functies beschikbaar. Met de online diensten van Audi connect is bijvoorbeeld de intelligente e-tron routeplanner beschikbaar. Deze stelt de optimale route samen op basis van oplaadmogelijkheden onderweg. Ook een Sonossound system is leverbaar.

De nieuwe Efficiency assistent van Audi

De nieuwste efficiency- en veiligheidsvoorzieningen onderstrepen het vooruitstrevende karakter van de Q4 e-tron modellen nog eens. Zo is de vooruitziende efficiency assistent standaard. Deze speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van het energieverbruik. De veiligheidsvoorzieningen zijn gebundeld in pakketten. Een highlight is de beschikbaarheid van de adaptieve cruise assist. Deze maakt gedeeltelijk zelfstandig rijden mogelijk: als dit systeem is ingeschakeld, houdt de Q4 e-tron automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan. Daarbij blijft hij keurig binnen de wegmarkeringen. 

De Audi Q4 e-tron wordt standaard geleverd met LED-koplampen en -achterlichten, automatische airconditioning, voorverwarming/-ventilatie van het interieur, een elektrisch bediende achterklep, digitale radio-ontvangst (DAB+) en cruise control met snelheidsbegrenzer.

In Nederland is het debuut weggelegd voor de Audi Q4 e-tron, de Sportback volgt later dit jaar. Bij de verkoopstart zijn de Audi Q4 35 e-tron (vanaf € 48.295*, lease vanaf € 574 per maand***) en Q4 40 e-tron (vanaf € 52.815*, lease vanaf € 599 per maand***) er direct met een keuze uit vier luxe Launch edition-uitvoeringen. De Q4 e-tron Launch edition heeft alle genoemde features plus 19 inch lichtmetalen velgen, Audi smartphone interface, Audi sound system, stoelverwarming vóór, parkeerhulp achter en diefstalalarm. De Q4 e-tron Launch edition Advanced bouwt verder op die luxe met onder andere Matrix LED koplampen, doorlopende achterlichten, dynamische richtingaanwijzers, de Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus, sportstoelen, het ambiente lichtpakket en verlichte instaplijsten.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** De waarde met betrekking tot de actieradius en overige technische gegevens zijn voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarden zijn nog niet beschikbaar. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze indicatieve maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Full operational lease op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar.

Blijf op de hoogte van alle Q4 e-tron nieuwes

Heb je interesse in de Audi Q4 e-tron? En wil je op de hoogste blijven alle nieuws rondom de nieuwe Q4 e-tron. Laat hieronder je gegevens achter en wij houden je op de hoogte

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
  • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
  • Correct email adres om te communiceren
Vestigingsvoorkeur