RS3

Nieuwe Audi RS 3: dynamischer dan ooit dankzij torque splitter op achteras

Arrow down Lees verder
  • Actieve koppelverdeling op de achteras voor maximale rijdynamiek 
  • Dé nieuwe benchmark in zijn segment in acceleratie en topsnelheid 
  • Twee nieuwe RS-rijstanden voor circuit; gecontroleerd driften

De nieuwe Audi RS 3 is in zijn segment de nieuwe benchmark in rijdynamiek. Het is de eerste Audi die is voorzien van de RS Torque Splitter, een systeem dat het aandrijfkoppel op een volledig variabele manier over de achterwielen verdeelt. In combinatie met de 294 kW/400 pk sterke vijfcilindermotor is de compacte sportwagen uiterst wendbaar. De 2.5 TFSI levert nu een koppel van 500 Nm, 20 Nm meer dan in het vorige model. De Audi RS 3 sprint in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 290 km/u – recordwaarden in deze klasse.

De RS Torque Splitter in de nieuwe Audi RS 3 maakt een actieve, volledig variabele koppelverdeling tussen de achterwielen mogelijk. In tegenstelling tot de voorheen toegepaste lamellenkoppeling op de achteras, maakt de torque splitter gebruik van twee elektronisch geregelde lamellenkoppelingen, één voor elk aangedreven achterwiel. Bij een sportieve rijstijl verhoogt de torque splitter het aandrijfkoppel naar het buitenste achterwiel met de hoogste wielbelasting, wat de neiging tot onderstuur sterk vermindert. Bij het rijden op afgesloten wegen maakt de torque splitter gecontroleerde drifts mogelijk door al het motorvermogen op slechts één van de achterwielen over te brengen – tot een maximum van 1.750 Newtonmeter aan koppel. De exacte verdeling van het aandrijfkoppel hangt altijd af van de gekozen rijstand in Audi drive select en van de rijsituatie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan direct contact met ons op middels onderstaand formulier. We streven er naar om binnen één werkdag contact met je op te nemen.

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
  • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
  • Correct email adres om te communiceren
Vestigingsvoorkeur