19 juni 2018

Ontdek 'm nu: de nieuwe Audi A1

Audi heeft de premium hatchback officieel gepresenteerd en de belangrijkste info over deze nieuwe A1 zetten we natuurlijk voor je op een rijtje.

Het nieuwe MQB-platform zorgt voor een zes centimeter langere koets, wat de lengte nu over de vier meter tilt. Door het nieuwe platform is er meer binnenruimte. De achterbak bedraagt 65 liter meer bagage dan voorheen: van 335 liter met de achterbank omhoog tot 1.090 liter met de rugleuningen plat. Ook op de achterbank is meer ruimte dan in zijn voorganger.

Zo luxe als in de A8 of A6 gaan we het natuurlijk niet krijgen in de A1, maar Audi heeft goed haar best gedaan! Nieuw is de komst van de Virtual Cockpit en een nieuw infotainmentscherm dat standaard 8,8-inch groot is. Optioneel kan een 10.1-inch groot display worden aangeschaft. Ondanks het feit dat de A1 geheel nieuw is, komt de auto toch met de nodige bekende knoppen, onder meer voor climate control. Dat is natuurlijk geen probleem, want stiekem kunnen fysieke knoppen fijner werken dan een extra touchscreen, al is dat uiteraard persoonlijk.

Aan de buitenkant zien we veel strakke lijnen, een trend die we al langer bij Audi's modellen tegenkomen. Aan de voorkant zien we de typische Audi-grille, in lijn met andere Audi-modellen, maar daarboven zitten drie sierstrips. Aan de zijkant verhuizen de spiegels van het portier naar de A-stijl. Daarnaast verdwijnt de derde zijruit en maakt plaats voor een dikkere C-stijl. De achterlichten gaan schuil onder een vouw in de koets. Het kleurenpalet beslaat 11 kleuren, waarbij het dak van de A-stijl tot de spoiler een andere kleur kan krijgen dan de rest van de koets.

Benieuwd naar de nieuwe Audi A1? Bekijk dan hieronder wat afbeeldingen:

Wilt u op de hoogte worden gehouden van informatie omtrent de nieuwe Audi A1? Vul dan het contactformulier in.