5 juni 2018

Dit is 'm dan, de Audi Q8

Vanmorgen waren de eerste officiële foto's al gelekt maar nu is de Audi Q8 dan ook echt officieel onthuld! De SUV-coupé is precies 4,99 meter lang, exact 2 meter breed, 1,71 meter hoog en heeft een wielbasis van 3 meter.

Het nieuwe gezicht van de Q-familie:

De Audi Q8. Expressief ontwerp, baanbrekende technologie en de kunst van het voldoen aan de hoogste eisen - de nieuwe Audi Q8 combineert alles waar het merk Audi voor staat. Zijn sportieve uitstraling citeert de quattro en, met het nieuwe enkel frame in achthoekig ontwerp, wijst hij tegelijkertijd duidelijk naar de toekomst. Het interieur van de vierdeurs SUV-coupé heeft een loungekarakter: ruim, luxueus, zeer genetwerkt. Hier leiden intelligente besturingssystemen en hightech navigatie naar het digitale tijdperk, van MMI-aanraakreactie tot spraakbediening. Offroad en rijden geven ook behendige soevereiniteit - indien nodig, zelfs over verharde wegen.

Nieuwe look: het exterieurontwerp

De Audi Q8 presenteert het nieuwe gezicht van de Q-familie met het indrukwekkende achthoekige ontwerp met één frame. Het krachtige rooster staat rechtop en benadrukt in combinatie met de naar voren getrokken spoiler en de grote luchtinlaten met hoge contouren de zelfverzekerde uitstraling. De elegant hellende daklijn loopt in platte hellende D-stijlen en rust op de quattro-blisters boven de wielkasten, die grote wielen kunnen opnemen - tot 22 inch. De doorlopende lichtband aan de achterkant is bedekt met zwarte delen.

Sportieve rijervaring: Rijdynamiek en rijden

In de Audi Q8 bent u altijd sportief, dynamisch en efficiënt onderweg: het puur mechanische middendifferentieel richt de krachten standaard in de verhouding 40:60 op de voor- en achterassen. Indien nodig stuurt het de meerderheid naar de as met de betere tractie. Naast de standaard progressieve besturing, waarvan de transmissie meer direct wordt naarmate de stuurhoek toeneemt, biedt Audi ook vierwielbesturing als optie. Het kan de achterwielen tot 5 graden raken - in tegengestelde richting bij lage snelheid om wendbaarheid te verhogen, in dezelfde richting ten gunste van stabiliteit op hoge snelheid. En dankzij de nieuwe milde hybride technologie (MHEV) is het ook bijzonder efficiënt.

Duidelijkheid is het nieuwe premium: het interieur

Stap in en voel je goed. Dankzij de breedte van twee meter biedt de Audi Q8 een royaal gevoel van ruimte voor een SUV-coupé. Het gereduceerde, elegante ontwerp, de optioneel verkrijgbare individuele contourstoelen met massagefunctie en ventilatie, de automatische klimaatregeling met vier zones en het Air Quality Package onderstrepen de stijlvolle ambiance.

Slim netwerk

De Audi Q8 is standaard uitgerust met het top MMI navigatie- en infotainmentsysteem. Het integreert de Audi connect datatransmissiemodule met de LTE Advanced-standaard en een WLAN-hotspot. De online diensten van Audi connect vullen de routeplanning met vooruitziende blik aan. Een innovatieve stembediening maakt het mogelijk om veilig en snel tal van functies van het stuur op te halen. Dit maakt de Audi Q8 tot een intelligente dialoogpartner

Sfeerverlichting

Het optioneel verkrijgbare, veelkleurige aanpasbare contour-ambiance lichtpakket projecteert het interieur volgens uw ideeën en geeft het interieur een pluspunt van individualiteit en waarde. Nauwkeurige lichtgeleiders accentueren contourlijnen, accentueren het dashboard en de ontwerpstructuren en maken een comfortabele in- en uitgang in het donker mogelijk.

Identiteit: het licht

Standaard verlichten LED-koplampen de straat op de nieuwe Audi Q8 en is HD Matrix LED-technologie op aanvraag verkrijgbaar. Voor een visuele ervaring kunt u, zelfs voordat u instapt, de myAudi-app gebruiken om veel verlichtingsfuncties via de smartphone te activeren en ze van buitenaf te ervaren.

Traditie ontmoet innovatie

Een laatste blik op de achterkant van de nieuwe Audi Q8 bevestigt eens te meer de eerste indruk: de SUV-coupé bereikt een onopvallende aanwezigheid door subtiele lijnen en duidelijke contouren, die tegelijkertijd een hoge kwaliteit en dynamiek symboliseren. Expressief ontwerp met de functies van de Audi quattro. De nieuwe Audi Q8.