Audi AI:ME

Jurgen Roeken

CES: Audi maakt mobiliteit slim en persoonlijk

Arrow down Lees verder
  • AI:ME studiemodel: de derde leefruimte
  • 3D mixed reality head-up display en Audi Intelligence Experience
  • Van rijbeleving naar persoonlijke beleving

Audi presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een breed spectrum aan innovaties, uiteenlopend van een futuristisch studiemodel tot productierijpe technologie. Op die manier definieert het premiummerk de digitale beleving van de toekomst.

Met de autonoom rijdende AI:ME presenteert Audi een persoonlijke ‘derde leefruimte’, naast de woning en de werkplek, die de wensen en verlangens van haar gebruikers kent en herkent. Via eye tracking kan de passagier op intuïtieve wijze communiceren met de concept car en hem bijvoorbeeld zijn lievelingseten laten bestellen of genieten van een wellnessbeleving. Een in de auto gemonteerde VR-bril laat de inzittenden bijvoorbeeld over een indrukwekkend berglandschap vliegen. Audi biedt passagiers met deze technologieën pure ontspanning en een volledige loskoppeling van de drukte van het dagelijkse leven. 

3e generatie MIB

Tevens introduceert Audi op de CES de MIB 3, de derde-generatie MIB. Zijn hoofdprocessor werkt tien keer sneller dan die van MIB 2. Dat zorgt bijvoorbeeld voor een duidelijke verbetering in de routeplanning en verkeersvoorspellingen. Op de Audi-stand op de CES staan naast de Audi AI:ME ook de nagenoeg productierijpe Audi Q4 e-tron showauto en de Audi e-tron Sportback die vanaf dit voorjaar leverbaar wordt.

Bekijk huidige aanbod e-trons

AI:ME back

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Jurgen Roeken

Jurgen Roeken

Verkoopadviseur