Q5 SB

Audi Q5 Sportback: sportief, praktisch en elegant

Arrow down Lees verder
  • Nieuwe SUV-coupé bundelt elegantie en spierkracht
  • Beschikbaar in twee plug-in hybridevarianten en als extra sportieve SQ5
  • Achterlichten met digitale OLED-technologie

Stijlvol, maar tegelijk ook praktisch en sportief: dat zijn de highlights van de Audi Q5 Sportback. Audi’s derde SUV-coupé Sportback wordt in de eerste helft van 2021 aan het modellengamma toegevoegd.

De Audi Q5 Sportback is een echte eyecatcher. Expressieve elementen als de robuuste bumpers en grote luchtroosters naast de Singleframe-grille zetten de elegante lijnvoering en vloeiend aflopende dakpartij extra aan. De Q5 Sportback krijgt innovatieve digitale OLED-achterlichten. Elke lichtunit heeft drie OLED’s die zijn opgebouwd uit zes individueel te schakelen segmenten. De koper kan kiezen uit drie verschillende lichtdesigns. In de ‘dynamic’-stand van het Audi drive select-systeem hebben de achterlichten een extra sportieve signatuur. De OLED-achterlichten vergroten bovendien de veiligheid: als de stilstaande Q5 Sportback binnen 2 meter van achteren door een andere verkeersdeelnemer wordt genaderd, lichten ze ter waarschuwing automatisch op.

Flexibele ruimte-indeling: achterbank plus

De bagageruimte varieert in inhoud van 510 tot 1.480 liter. De Q5 Sportback is leverbaar met de achterbank plus, die in lengterichting verschuifbaar is en over een verstelbare rugleuning beschikt. Met de bank volledig naar voren groeit de bagageruimte 60 liter, tot een maximum van 570 liter. Met de bank volledig naar achteren geschoven profiteren de passagiers van het extra zitcomfort. Een elektrische achterklep is standaard. 

Het motorenaanbod: twee plug-in hybrides en de SQ5

De Audi Q5 Sportback wordt in Nederland leverbaar in twee efficiënte, sportieve plug-in hybridevarianten. Op termijn volgt tevens een extra sportieve en potente uitvoering in de vorm van de Audi SQ5 Sportback.

Marktintroductie: eerste helft van 2021

De Audi Q5 Sportback wordt gebouwd in San José Chiapa in Mexico. De auto verschijnt in de eerste helft van 2021 op de markt. De exacte specificaties en prijzen worden voorafgaand aan de marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Op de hoogte blijven van de Audi Q5 Sportback

Laat je gegevens achter middels onderstaand formulier en wij houden je op de hoogte. 

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
  • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
  • Correct email adres om te communiceren