SQ5

Eric Louer

Audi presenteert SQ5 TDI ‘nieuwe stijl’

Arrow down Lees verder
  • Drieliter V6-dieselmotor met 251 kW/341 pk en 700 Nm
  • Krachtig, robuust exterieurdesign met opvallende sportieve elementen
  • In december te bestellen, begin 2021 in Nederland

De nieuwe Audi SQ5 TDI ziet er nu nog indrukwekkender uit. Het vernieuwde design onderstreept het sportieve karakter van de sport-SUV. Achterlichten met nieuwe digitale OLED-technologie zijn als optie leverbaar voor het topmodel van de Q5-reeks. De sterke drieliter V6 dieselmotor levert zijn vermogen op een soepele en krachtige manier.

De nieuwste versie van de drieliter V6 levert een vermogen van 251 kW/341 pk en een koppel van 700 Nm. Deze trekkracht is continu beschikbaar in een breed toerentalbereik, tussen 1.750 en 3.250 tpm. De 3.0 TDI ontwikkelt zijn vermogen eerder en op krachtigere wijze dan voorheen. Hij brengt het topmodel binnen de Q5-serie in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u en vervolgens door naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. 

Overvloedige tractie

Het vermogen wordt overgebracht door een tiptronic-automaat met acht versnellingen. Onder normale rijomstandigheden verdeelt de permanente vierwielaandrijving van het quattro-systeem het koppel over de voor- en achteras in een verhouding van 40:60. In geval van slip gaat het grootste deel van het aandrijfkoppel naar de as met de beste tractie. Tot 70 procent van het vermogen kan naar de voorwielen worden geleid en maximaal 85 procent naar de achterwielen.

Nieuwe accenten: het exterieurdesign

De vernieuwde Audi SQ5 TDI heeft een krachtige uitstraling, met opvallende details die hem een nog dynamischer uiterlijk geven. De auto beschikt standaard over LED-koplampen en als optie Matrix LED-koplampen met automatische grootlichtfunctie en dynamische richtingaanwijzers. Aan de achterzijde is een matte aluminium strip geïntegreerd in de onderzijde van de bumpers, met daaronder het diffuser-inzetstuk en vier verchroomde, ovale eindpijpen. Het zwarte stylingpakket, dat sportieve accenten toevoegt, is optioneel verkrijgbaar.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.