Audi

Audi onderzoekt de maatschappelijke kant van autonoom rijden

Arrow down Lees verder

Autonoom rijden staat voor de volgende revolutie op het gebied van mobiliteit. Audi verwacht vanaf de tweede helft van dit decennium volledig autonoom rijdende modellen te introduceren. Voor de acceptatie ervan dient de technologie volwassen te zijn en moeten er passende politieke en wettelijke kaders zijn. In de SocAIty studie van Audi laten wetenschappers, politici en economen hun licht schijnen over autonoom rijden en over alle aspecten die ermee samenhangen. 

In SocAIty staan drie hoofdstukken centraal: ‘Law and Progress’ gaat over wetgeving, ‘Relationships of trust between human and machine’ gaat in op de ethische kant van autonoom rijden en ‘Networked Security’ focust op de bescherming van (persoonlijke) gegevens en beveiliging van de infrastructuur. 

  • Antwoorden op wettelijke, ethische en politieke vraagstukken 
  • Acceptatie van autonoom rijden afhankelijk van vertrouwen in technologie 
  • Autonoom rijden kan verkeer veiliger en ‘inclusiever’ maken

Vragen of opmerkingen?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor u klaar. Liever direct contact via WhatsApp? Stuur dan een berichtje naar 06-55725428

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
  • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
  • Correct email adres om te communiceren
Vestigingsvoorkeur

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.